Over ons

Historie

Geachte gast

Welkom bij Herberg Thijssen.

Een stukje historie.

In het jaar 1860 begon Petrus (petje) Thijssen alhier een café,in 1907 namen Grada en Jan Thijssen het stokje over van de grondlegger Petje Thijssen. In de oorlogsjaren had Vierlingsbeek zwaar te leidden onder het offensief van de Duitse bezetters en de slag om Overloon. Bij de totale verwoesting van de kerk in 1944 leed de horecazaak ook wat schade, maar bleef deze wonderwel zeer beperkt. In 1952 nam Piet Thijssen de zaak over, die van beroep elektricien was, en ook een winkel in lampen en radio’s opende. Na de oorlog was er in een van de kamers in het café, het wekelijkse consultatiebureau voor kleuters gevestigd waar Dr. Reijers en Zuster v/d Brande werkzaam waren. Piet Thijssen trouwde met Mina Kerkhof en zij runde samen het café tot in 1970 toen nam hun zoon Noud Thijssen de zaak over en flink verbouwde. Het bestaande café werd van binnen grondig verbouwd en gerenoveerd. Later kwam aan de achterzijde een feestzaal bij van 120 m2 en bouwde Noud samen met zijn vrouw Diny Gooren de zaak verder uit.

Meer dan anderhalve eeuw lang runde familie Thijssen deze horecazaak aan de Spoorstraat 5 te Vierlingsbeek. 4 Generaties Thijssen hebben hier vele mooie en goeie tijden beleefd samen met de dorpsbewoners. Daar kwam op 1 mei 2014 een einde aan en namen Noud en Diny afscheid van hun zaak Café zaal biljart ’t Hoekje. Een begrip een Vierlingsbeek en verre omgeving.

Het is voor ons dan ook een eer om in de voetsporen te mogen treden van 4 generaties familie Thijssen en zullen we deze zaak met respect voort gaan zetten. De naam ’t Hoekje heeft na 43 jaar plaats gemaakt voor Herberg Thijssen.

Onze maatschappij wordt steeds sneller, gehaast en meer individualistisch met steeds minder aandacht voor elkaar. Toch heeft eenieder van ons behoefte aan rust, en gezellig samen zijn al dan niet onder het genot van een drankje. Een plek om je thuis te voelen samen met anderen, een plek waar een luisterend oor aanwezig is, een plek om te feesten en een plek om de alledaagse dingen even te vergeten. Herberg Thijssen is zo’n plek waar je de mooie dingen van het leven met elkaar kunt delen. Met een drankje aan de bar, op het terras of een feest met vrienden en familie. Een plek om je thuis te voelen samen met anderen. Maar ook een plek om de minder leuke dingen van het leven met elkaar te delen zoals het verlies van een dierbare.

Om de naam Herberg volledig kracht bij te zetten, kunt u hier naast eten en drinken, ook overnachten. Na het opzetten van een grootse Crowdfundingsactie hebben wij in januari 2016 onze zaal verbouwd en daarin een cafetaria gerealiseerd, Cafetaria ’t Zwaantje. Zo hebben wij de enige Cafetaria ‘De Zwaan’ die Vierlingsbeek bezat kunnen behouden voor het dorp. Boven het Café hebben we een Bed & Breakfast gerealiseerd bestaande uit 3 tweepersoonskamers en 1 eenpersoonskamer met een gezamenlijke badkamer.

Namens de Herbergier bedankt voor uw aandacht.