Herberg Thijssen
Spoorstraat 5, 5821 BB Vierlingsbeek
Telefoon: 06-23469071
E-Mail:cafe@herbergthijssen.nl
2015
facebook twitter youtube
maarten

Maarten Hermans.

Laatste Update (Zaterdag 6 januari 2018)

Nieuw jaar, nieuwe start, nieuwe gerechten en dranken.

Sinds 1 mei 2017 kunt u ook heerlijk overnachten bij Herberg Thijssen te Vierlingsbeek . Onze Bed & Breakfast, bestaand uit 3 rustiek ingerichte 2 persoonskamers met een gezamenlijke badkamer. Een nieuw jaar met nieuwe bieren en gerechten en overige lekkerheden welke passen in dit seizoen van wind, regen en kou.

Tot ziens in onze Herberg.

Over Herberg Thijssen

Maarten Hermans is sinds 1 mei 2014 eigenaar van Herberg Thijssen, welke zich probeert te profileren als ‘dé huiskamer van Vierlingsbeek en omstreken’. Vanuit deze gedachte is er een constante focus op het verbinden van organisaties & mensen door middel van het organiseren van een grote diversiteit aan activiteiten en evenementen. Muziek = cultuur en cultuur verbroedert mensen, dat is een algemeen gegeven welke terug is te vinden in grote diversiteit aan evenementen bij Herberg Thijssen. Als voortvloeisel uit deze gedachte is in juli 2015 het eerste grote evenement georganiseerd door Herberg Thijssen i.s.m. Symphonica in Sporto

Brabantse DorpenDerby 2014

Afgelopen juli hebben werd voor het eerst Vierlingsbeek Open Air met een optreden van Rowwen Hèze georganiseerd. Dit is in samenwerking georganiseerd met non-profit organisatie Symphonica in Sporto. Symphonica in Sporto is een initiatief van Vierlingsbeek waarmee het dorp heeft deelgenomen aan de Brabantse Dorpenderby 2014 met als doelstelling sport en cultuur met elkaar te verbinden. Hiermee kwam Symphonica in Sporto in de finale van de Brabantse DorpenDerby en werd het uit eindelijk de winnaar van deze editie. Op de Grande Finale dag op 5 juli jl. hebben wij sport, cultuur en muziek samen verenigt tot één groots dorpsfeest voor jong en oud. Een geweldige dag waar saamhorigheid, samenwerking en harmonie uitblonken. Zie hiervoor bijgevoegde videobeelden en foto’s om een goede impressie hiervan te krijgen.

Vierlingsbeek Open Air

Als voortvloeisel op de samenwerking met Symphonica in Sporto is het idee ontstaan om een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren, welke de naam ‘Vierlingsbeek Open Air’ mag dragen. Dit evenement speelt in op een steeds groter wordende trend in de Nederlandse samenleving, namelijk de individualisering waarin steeds minder aandacht is in onze maatschappij voor anderen om ons heen. Naast deze trend is er toch een merkbare behoefte te proeven in deze regio waarin mensen kracht halen uit een plek waar zij zich thuis voelen, teruggenomen worden naar de roots en cultuur, kunnen feesten, de alledaagse sleur kunnen vergeten en waarin iedereen gelijk is en verbroederd wordt. Mensen door middel van muziek verbinden is het motto van Vierlingsbeek Open Air, daarbij ligt de focus op de cultuur van de regio. Vanuit deze gedacht ‘Muziek = cultuur en cultuur verbroedert mensen’ is Vierlingsbeek Open Air werkelijkheid geworden.

Editie 2015

In juni 2015 is aan lokale artiesten het podium geboden om zich te kunnen profileren en om hun muziekstijl te kunnen uitdragen aan een breed en groot publiek. Daarnaast zijn de lokale artiesten gekoppeld aan de Limburgse band Rowwen Héze, een band uit de regio die maar al te goed de regionale cultuur kon overbrengen. Vierlingsbeek Open Air 2015 was een samensmelting van cultuur, sport, muziek en de plek waar eenieder wil zijn, een plek om trots op te zijn als dorpeling en als Brabander.

Editie 2016

Vierlingsbeek en omstreken draagt de Brabantse cultuur vanaf jongs af aan in hart en nieren, We gaan de uitdaging aan om tijdens deze editie enkele muziek- en cultuurverenigingen met elkaar te combineren om gezamenlijk diverse vernieuwende en spectaculaire optredens te verzorgen. Zo denken we eraan om een slagwerkgroep met een dj te combineren. En om de gezamenlijke gildes te laten vlaggen op muziek van lokale bands.

Editie 2017

Vierlingsbeek Open Air 2017 zal de komende maanden meer vorm gaan krijgen en zal zoals het er nu naar uit ziet weer een bijzonder editie worden. Alwaar muziek, cultuur, gezelligheid, verbroedering eten en drinken de speerpunten worden. Een ding staat voor ons als organisatie al vast en dat is dat Vierlingsbeek Open Air 2017 terug keert naar ons centrum, Het Vrijthof in Vierlingsbeek.